Gå til forside

Nail prep – hvordan forberede dine naturlige negler?

Nail prep – hvordan forberede dine naturlige negler?

Det er på tide å snakke om forberedelse av naturlige negler! Tidlig chipping, lifting og flising av kunstige negler kan være irriterende, og ofte er årsaken at man ikke forbereder seg skikkelig førføring. For at produktet du bruker skal få skikkelig grep på neglen er det viktig at negleplaten er tørr, ren og fri for oljer, hud og støv. I denne artikkelen får du noen tips om forberedelser som kan gjøre at neglene dine holder lenger!Bruk aldri vann!

Gjennomfør en helt tørr manikyr før du påfører gelelakk eller gel. Fingertuppene skal ikke bløtes, og du skal ikke bruke produkter som tilfører fuktighet eller olje til neglene. Fingrene og neglene kan se tørre og ulekre ut under forberedelsesprosessen – men det er helt greit! Lakken vil derimot være lenger, og fuktigheten kan du føre tilbake til hendene etter at du har lagt produktene ved hjelp av for eksempel neglebåndsoljer og serum.

Det er også viktig at du ikke legger negler rett før eller etter du har dusjet eller tar oppvasken.

 

Neglebånd

Neglebåndet er den døde huden som fester seg ved bunnen av neglen, og den må skyves tilbake og fjernes fra negle at produktet kan feste seg ordentlig. Havner produktet over eller inntil neglebåndet kan vi nesten garantere at du vil få tidlig løfting. 

Vi kan anbefale en neglebåndsmykner (Cuticle Remover) for å mykne opp neglebåndet. Bruk så en neglebåndsskyver for å forsiktig skyve neglebåndet av negleplaten med en liten sirkulær bevegelse. Noen velger også å bruke manikyrpinner til dette, men det er smak og behag. Pass på at du ikke skyver for hardt eller for langt tilbake. Etter dette kan du forsiktig klemme den døde huden som er synlig med neglebåndsaks, men det er også viktig å være forsiktig. Du vil bare fjerne den døde huden som er hvit i fargen, og ikke huden din. Når du bruker neglebåndssaks må du være forsiktig og ikke dra i huden, klem og klipp i en bevegelse.

 

Polering/matting

Etter neglebåndene er stelt kan du rubbe opp negleplaten med en fil 180/180 grit . Dette vil bidra til å løsne gjenværende død hud, og fjerne den skinnende overflaten slik at du sitter igjen med en ren og matt negl. Sørg for at du mater ned hele neglen fra kant til kant. Her er det også passende å file negletippen til den formen du ønsker.

Rengjøring og Primer

Etter rubbingen må du fjerne alt av støv og rusk fra neglene. Her kan du bruke en lofri wipe og renere . Det kan også anbefales å bruke en neglebørste med cleaner på, for å sørge for å fjerne de små støvpartiklene skikkelig. Cleaneren sørger for å dehydrere og fjerne oljene fra negleplaten for optimal heft. Etter å ha renset neglen kan du også bruke en Nail-prep spray, primer og bond. La produktene tørke helt (eventuelt herde for de som bruker bond som må herdes) før du fortsetter behandlingen.

Mange liker å blande og matche sine favoritter fra ulike merker, og det er helt greit – men det anbefales selvfølgelig å bruke produkter innenfor en serie eller et merke for aller beste resultat. Produktene er ofte utviklet for å komplementere hverandre. Når neglene dine er rengjort, fri for død hud, mattet ned og renset er du klar for å gå videre i behandlingen.

Lykke til – og spør oss gjerne hvis du står fast!

Din handlevogn

Din handlevogn er for øyeblikket tom.
/nb/collections/all
'>Klikk henne for å handle videre .